RINKENÆS UNGDOMS- OG IDRÆTSFORENING

Rinkenæs Ungdoms- og Idrætsforening (RUIF) blev stiftet ved et møde på Sandager strandhotel den 13. september 1921 og nærmer sig dermed 100 års jubilæum.

Foreningen blev døbt Rinkenæs Ungdomsforening. I 1929 blev foreningen slået sammen med Idrætsforeningen, og i 1935 kom foredragsforeningen med. Foreningen blev herefter omdøbt til Rinkenæs Ungdoms- og Foredragsforening. Først i 1973 fik foreningen sit nuværende navn (RUIF).

I 1981 blev hallen ved Rinkenæs skole indviet, og RUIF fik dermed mere indendørs plads. Desuden kunne anlægget ved Årsbjerg tages i brug, i starten dog kun en grusbane. I 1982 fik vi adgang til græsbaner.

I 1993 overgik fodbold afdelingen til Gråsten Boldklub, som vi havde haft et tæt samarbejde med, da der var stor enighed om at samle fodboldaktiviteterne i én forening for at styrke sportsgrenen.
Hermed blev der frigjort ressourcer i RUIF, og siden er gymnastik afdelingen vokset og har været den bærende del af RUIF igennem de sidste 20 år.

Gennem årene har der været skiftende aktiviteter. I de tidlige år var der adskillige fodbold og håndboldhold, badminton, gymnastik og kurvebold. Der har været genforenings- og idrætsfester, foredrag og dilletant. Nogle husker måske Nøglefesten, som var populær en årrække. Nu er RUIF en del af kræfterne bag Parkkoncerterne i Gartnerslugten, som hvert år byder på en række musikalske oplevelser hver tirsdag aften gennem sommeren.
Foreningens virke bygger udelukkende på frivilligt arbejdskraft, og RUIF har i årenes løb haft 30 forskellige formænd/kvinder samt mange engagerede bestyrelsesmedlemmer med op til 20 og 30 års anciennitet.

Har du lyst til at gøre en forskel og engagere dig i dit lokale foreningsliv, er du meget velkommen til at lægge din energi hos os. Vi vil glæde os til at byde vi dig hjerteligt velkommen!